USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

EKOTURİZM ÇALIŞTAYI İLE TOKAT’IN TURİZM HAMLESİ

EKOTURİZM ÇALIŞTAYI İLE TOKAT’IN TURİZM HAMLESİ
29-07-2021 11:30
Google News

 

Tokat Belediyesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ve Uluslararası Ekoturizm Derneği Tokat Valiliği İl Kültür Turizm Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen Uluslararası Ekoturizm Çalıştayı başladı.

Çalıştayın açılışına, Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Uluslararası Ekoturizm Derneği Başkanı John Bruno, Uluslararası Ekoturizm Derneği Başkan Yardımcısı Murtaza Kalender, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Çelik, Tokat Dedeman Otel İcra Kurulu Başkanı Banu Dedeman, 22 ülkenin Ankara büyükelçisi ile 245 yerli ve yabancı katılımcılar katıldı.

Tokat Dedeman Otel`de yapılan çalıştayın açılışında ekoturizm ve sürdürülebilir turizm ile ilgili konuşmalar ve sunumlar yapıldı.

BAŞKAN EROĞLU, “ŞEHRİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TANITMAYA GAYRET ETTİK”

Çalıştayın açılışında konuşma yapan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, “16’ncısının düzenlendiği Uluslararası Ekoturizm Çalıştayı’nın şehrimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyor,ganizede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Tokat’ımız Türkiye’nin coğrafi haritasının tam datasında olan, iklimi, doğası, tarihi ve güler yüzlü insanlarıyla eşsiz bir şehir. Tokat’ımızın tarihini incelediğimizde Bakır Çağın sonlarına doğru kalkolotik dönemlerden itibaren M.Ö. 5500’lere dayanan yaşamın bu coğrafyada görüyoruz. 1071 ile Türk hakimiyetine geçen bu eşsiz topraklar asla işgal görmemiş.

Ünlü Türk gezgin Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nde; ‘Bu havası hoş şehrin dört tarafında bahçe ve bostanlar içinden sular akar. Her bağında birer köşk, havuz, fıskiyeler ve çeşitli meyveler bulunur. Halk zevk ehlidir. Gariplerle dostturlar, kin tutmaz, hile bilmez, yumuşak huylu insanlardır. Cami, saray, köşk ve imaretleri o kadar sağlam ve güzel olur ki buralara girenler hayran olurlar. Alimler Konağı, Fazıllar Yurdudur’ demiştir.

Yine Hz. Mevlana, Tokat’a Gitmek Gerekir demiştir. Böylesine güzel bir şehri şereflendirip, onurlandırdığını için teşekkür ederim. İki gün boyunca şehrimizde belirli bölgelerde ziyaretler yaptınız. İnşallah en iyi şekilde şehrimizi tanıtmaya gayret etmişizdir. Bugün ve yarın yapılacak çalıştay Tokat için çok önemlidir. Turizm konusunda, Ekoturizm noktasında Tokat’ın çok önemli bir yer edineceğini düşünüyoruz. Hem meyvesi, hem sebzesi hem farklı aromaları ile Tokat Türkiye’de en nadide illerden biridir. Uzman kişilerin şehrimiz için görüşlerini her daim önemsiyoruz. Tokat’ımızı ekoturizm noktasında çok daha iyi yerlere getireceğimize inanıyorum. Günün sonunda Tokat için, Türkiye’miz için önemli bir çalıştay olacağını temenni ediyorum” dedi.

VALİ BALCI, “TURİZM, TİCARET VE TARIM ÜÇLÜSÜ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM”

Tokat gibi tarihi bir kentte misafirleri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu etkinliğiganize eden Uluslararası Ekoturizm Derneği’ne, Tokat Belediyemize, Valiliğimiz Kültür ve Turizm İl Müdürlüğümüze ve OKA’ya teşekkür ediyorum.

Tokat’ta 7 tane Türkiye’nin en gözde ovaları mevcuttur. Yaklaşık 84’e yakın bitkisel üretim anlamında tarımsal ürünler elde ediyoruz. En önemli özelliği de Tokat’ta meralarımız ve tarımsal ürünlerimiz bozulmamış. Sürdürülebilir Kalkınmanın sağlanması için tarım çok önemlidir. Tokat için de tarım çok önemlidir. Turizm, ticaret ve tarım üçlüsünün gelişmesi anlamında bu çalıştayı çok önemsiyorum. Roma döneminden bugüne kadar birçok tarihi eseri içerisinde barındırmaktadır. Türkiye’de geleneksel Türk-İslam özelliklerini gösteren sayılı illerden biridir Tokat. Tokat insanı yardımlaşma ve dayanışmacıdır. Aç susuz kimse yoktur. Anadolu insanının yardımseverliğini, misafirperverliğini ve cömertliğini gösterir. Türkiye’nin en güvenli illerinden biridir. Yatırımcılar için bu çok önemlidir. İnsanlarımız güvenilirdir. Kısacası Tokat, sahip olduğu imkanlar açısından hem tarih hem kültür ve hepsinden önemlisi büyük fırsatlar barındıran bir ildir.”

BAŞKAN YARDIMCISI MURTAZA KALENDER “TOKAT TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL ŞEHİRLERİNDEN BİRİSİ”

Çalıştayda konuşan Uluslararası Ekoturizm Derneği Başkan Yardımcısı Murtaza Kalender, çok güzel bir duygu yaşadıklarına vurgu yaparak, “Tokat; doğası, iklimi ve insanı ile Türkiye’nin en güzel şehirlerinden birisi. Bütün davetlilerimiz Tokat’ta güzel bir gün geçirdi” dedi.

Çalıştay`da Kemer tanıtımına katkı sağlamak amacıyla, Kemer Belediyesi ve Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) iş birliğince tanıtım standı açıldı.

Çalıştayda, ekoturizm alanında ödül alanlar dün akşam saat 19:00`da Tokat Dedeman Otel`de yapılan ödül töreni ile ödüllerini aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45